Η ομάδα μας 23/06/2012

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ ΣΕΒΕΝΣ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ. ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Οι κυπελούχοι "Προμηθέας Νίκαιας / Ρέντη / Κορυδαλλού"

Ο αρχηγός της ΑΕΚΚ, δίνει το κύπελλο.

 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ.
Νίκος Λάγια, Κώστας Μπιτζιλή, Γιώργος Στυλιανός, Μάθιου Άσχιλλ, Δημήτρης Γεωργούσης, Κώστας Τζεβελέκος, Σύτη Γιωργκίν.



Πρώτος αγώνας: ΑΕΚ παλ. Κοκκινιάς – Προμηθέας: 16-42.
Η ΑΕΚΚ, ήταν αξιόμαχοι, ο Προμηθέας όμως ήταν καλύτερος σε όλες τις θέσεις. Ο Προμηθέας προηγήθηκε με άγγιγμα του Νίκου Λάγια, που ο Στυλιανός μετέτρεψε σε 6-0. Ο Νίκος Κωστάκης της ΑΕΚΚ, πέτυχε άγγιγμα κάνοντας το 6-4. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι πόντοι για την ΑΕΚΚ στο α’ μέρος.
Ο Ασχιλλ έκανε δεύτερο άγγιγμα για τον Προμηθέα, το οποίο μετέτρεψε ο Στυλιανός (12-4). Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο πριν την ανάπαυλα (18-4).
 Στην επανάληψη, ο Τζεβελέκος πέτυχε δύσκολο άγγιγμα που το μετέτρεψε ο Στυλιανός, κάνοντας το 24-4. Χωρίς αντίσταση, ο Λάγια έκανε άγγιγμα που και πάλι μετέτρεψε ο Στυλιανός (30-4). Το δίδυμο Τζεβελέκος – Στυλιανός, αύξησαν σε 36-4 το σκορ μετά από λίγο. Η ΑΕΚΚ αφυπνίστηκε, όταν ο Γιώργος Τσαλδάρης, πέτυχε άγγιγμα και μετατροπή, φτάνοντας το σκορ στο 36-10. Ο Προμηθέας όμως, αντεπιτέθηκε. Ο Τζεβελέκος έκανε άγγιγμα (40-10) και ο Στυλιανός το μετέτρεψε σε 42-10. Η ΑΕΚΚ όμως, πάλεψε μέχρι τέλους. Ο Τσαλδάρης έκανε άλλο ένα άγγιγμα, το οποίο μετέτρεψε ο Σκαφιδάς στο τελικό 42-16.

Προμηθέας - Νεάπολη
 Για τη Νεάπολη, ήταν ο πρώτος (ποτέ) αγώνας της. Μπήκαν παρ’όλα αυτά, πολύ δυναμικά και κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο άγγιγμα (Κοκκινάκης). Ο Προμηθέας αντεπιτέθηκε και ο Τζεβελέκος πέτυχε άγγιγμα που μετέτρεψε σε 6-4 ο Στυλιανός. Λίγο αργότερα, ο Μπιτζιλή με άγγιγμα, ανέβασε το σκορ σε 10-4, πριν απαντήσει και πάλι η φιλοξενούμενη. Ο Τζούλιας έκανε άγγιγμα το οποίο μετέτρεψε ο Λαμπράκης, κάνοντας το 10-10. Αυτή η εξέλιξη, έλυσε οριστικά τα πόδια και τα χέρια των Λακώνων. Ο Τζούλιας, επιτέθηκε και πάλι, καταφέρνοντας άλλο ένα άγγιγμα (10-14). Το σκορ έγινε ισόπαλο, χάρη σε έξυπνη ενέργεια του Νίκου Λάγια, λίγο πριν το τέλος. Τελικό σκορ 14-14.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 26 - ΝΕΑΠΟΛΗ 24.
Ο τελικός, ήταν το ωραιότερο από τα παιχνίδια της ημέρας. Η Νεάπολη είχε μαζέψει εμπειρίες και ο Προμηθέας, είχε συνέλθει από την αρχική έκπληξη. Μεγάλη διαφορά, οι δυο απόντες από τον Προμηθέα. Στυλιανός και Άσχιλλ, τραυματίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από Κωστάκη και Τσαλδάρη.
Ο Προμηθέας ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Ο Νίκος Λάγια, με γρήγορο σλάλομ, πέτυχε τους πρώτους 4 πόντους (6-0 με μετατροπή από τον ίδιο). Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο μετά, όταν ο Λάγια με πάσα με το πόδι στον εαυτό του, πέρασε όλη την άμυνακαι έκανε το 12-0.  Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Λάγια με άγγιγμα και μετατροπή, διαμόρφωσε το 18-0. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Με την επανέναρξη, ο Τζεβελέκος πέτυχε δύσκολο άγγιγμα με τρεις αντιπάλους επάνω του, κάνοντας το σκορ 22-0.
Μάλλον τότε πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Η Νεάπολη όμως αντεπιτέθηκε. Ο Τζούλιας πέτυχε άγγιγμα και τον ακολούθησε με άγγιγμα και ο Δρακάκης που το μετέτρεψε ο Λαμπράκης σε 22-10.
Σειρά για άγγιγμα είχε μετά από λίγο, ο Κοντογιωργάς που έκανε το 22-14.
Ο Προμηθέας αναγκάστηκε από την εξέλιξη, να αντιδράσει. Ο Λάγια με άγγιγμα έκανε το 26-14. Οι Λάκωνες προσπάθησαν να αντιδράσουν. Το μόνο που μπόρεσαν όμως ήταν να μειώσουν με δυο αγγίγματα του Κοντογιωργά και μια μετατροπή του Λαμπράκη, ένα λεπτό πριν τη λήξη.
Τελικό σκορ: 26-24.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου